Närproducerade livsmedel och energieffektivt kretslopp

Lecora är ett familjeföretag som ligger i Vadstena vid Vätterns strand. Lecora är den klart dominerande producenten av schnitzel i Sverige. Men visste du att schnitzel garnerad med kapris, sardell och gröna ärtor är en svensk klassiker och inte en österrikisk tradition? I Österrike serveras den istället med en klassisk potatissallad. Kött från närliggande gårdar på Öst- och Västgötaslätten ger Lecora bra kontroll av djurhållning och kvalitet.

Väljer råvaror noggrant

De vegetariska produkterna är producerade med samma omsorg som övrigt sortiment. I tillverkningen används uteslutande svensk rapsolja som återanvänds av bönder i samma region för drivmedel av jordbruksmaskiner. För Lecora är det viktigt att tillaga goda och hälsosamma produkter. Det betyder att de noggrant väljer råvaror som håller hög kvalitet och i möjligaste mån är närproducerade. Att Lecora främst satsar på närproducerade råvaror bidrar till att minska miljöutsläpp via transporter och ger möjlighet att kvalitetskontrollera råvarans utveckling.

Alltid svenskt kött

Det är en policy Lecora har arbetat efter i många år. Det fläsk- och nötkött som förädlas kommer från Östergötland och Västergötland. Med den geografiska placeringen mitt i Östergötland, vid den medeltida staden Vadstena intill Vätterns strand, har Lecora ett strategiskt läge med tillgång till rent vatten. Lecora förespråkar också råvaror som är naturligt hälsosamma och som fått växa och mogna på sina egna villkor och använder heller inga genetiskt modifierade organismer (GMO). Allt detta gör att de med stolthet kan sätta sitt varumärke Lecora på produkterna. Kvittot för god kvalitet är att Lecora är marknads- och kvalitetsledande i många segment, bl.a. schnitzlar.

Läs mer om Lecora på lecora.se

Här nedan kan du bläddra i och ladda ner Lecoras produktfoldrar

Lecora är mästare på Schnitzel

Naturliga råvaror med så få tillsatser som möjligt är en av hemligheterna bakom vår framgång.

Vegtariska och Ekologiska Mungprodukter

Nyhet , tre vegetariska och ekologiska nyheter från Lecora i Vadstena.
Mung Biff, Mung Nuggets och Mungfärs, läs mer i foldern.