Ett av marknadens bredaste sortiment

Marenor har anor ända tillbaka till 1867 och idag arbetar ca 300 personer med att fortsätta utveckla vårt breda utbud av kvalitetsprodukter inom sillkonserver, kaviar, rom, gratänger, panerat förstekt, naturella filéer och tärningar. Vi har tre moderna anläggningar i Kungshamn, Lysekil och Varberg. Alla anläggningarna håller självklart högsta livsmedelsstandard och produktionskapaciteten ligger på över 30000 ton förädlade varor per år.
Det blir många portioner välsmakande fiskrätter till både Restaurang- och butiksmarknad.

Genomtänkt för miljöns skull

Marenor fiskar ur säkra bestånd och har en bred portfölj av certifieringar bl.a. KRAV, MSC, ASC, FSSC22000 och ISO14001. Det unika KRAV-sortiment av krokfångad torsk och kolja ger en bättre produkt, betydligt mindre koldioxidutsläpp och färre bifångster. Marenor har också ett miljötänk som genomsyrar hela verksamheten. Från de miljöutbildade medarbetarna till återvinning av värme från produktionsanläggningarnas kompressorer. Och det som inte kan användas i produktionen skickas vidare för att bli biogas.

Krokfångat – ett ansvarsfullt fiske av torsk och kolja

Fisket sker ute till havs utanför 12 milsgränsen. Båtarna ligger ute ett par veckor. Fisken avlivas och tas ur direkt den kommer upp. Infryses på båten pre rigor. När fiskebåtarna ankommer hamn sker en omlastning till transportfartyg. Dessa fartyg transporterar fisken från Norge till Klaipeda. I Klaipeda filéteras fisken först maskinellt och sedan sker efterbearbetning för hand.

Sortering till loins, filéer och block sker. Märkning med båtens namn och detaljerat fångstområde sker på etiketterna för filéer.

Transport med båt från Klaipeda till Karlshamn. Lastbil från Karlshamn till Kungshamn

• Selektiv fiskemetod som ger mindre bifångster
• Mindre belastning för havsmiljön
• Betydligt lägre energiförbrukning och utsläpp av CO2
• Fiskas av KRAV certifierade båtar.
• Båtens namn och fiskeområdet anges på etiketten
• Fisken fryses pre rigor (innan likstelhet)

Läs mer om Marenor på marenor.se

Här nedan kan du bläddra i och ladda ner Marenors olika produktfoldrar

Vår nya fiskfolder

Vår nya fiskfolder

Ansvarsfullt fiske med vår nya märkning!

Vår nya unika märkning av sjömat

Vår nya unika märkning av sjömat

Vi sätter en ny standard för märkning av sjömat.