6 februari 2024

Merhav & Lysekils

Dela på Facebook

Merhav och Lysekils, vi erbjuder ett brett fisksortiment från havet. Sortimentet är variationsrikt och smakfullt och kommer från ett ansvarsfullt fiske. Allt för att passa din verksamhet.

Sjömat när den är som bäst

Ett av marknadens bredaste sortiment
Marenor med varumärkena Merhav och Lysekils har anor ända tillbaka till 1867 med ett brett utbud av kvalitetsprodukter inom sillkonserver, kaviar, rom, gratänger, panerat förstekt, naturella filéer och tärningar. Marenor har två moderna anläggningar i Kungshamn (Merhav) och Lysekil (Lysekils). Båda anläggningarna håller självklart högsta livsmedelsstandard och produktionskapaciteten ligger på över 30000 ton förädlade varor per år.
Genomtänkt för miljöns skull
Marenor fiskar ur säkra bestånd och har en bred portfölj av certifieringar bl.a. KRAV, MSC, ASC, FSSC22000 och ISO14001. Det unika KRAV-sortiment av krokfångad torsk och kolja ger en bättre produkt, betydligt mindre koldioxidutsläpp och färre bifångster. Marenor har också ett miljötänk som genomsyrar hela verksamheten. Från de miljöutbildade medarbetarna till återvinning av värme från produktionsanläggningarnas kompressorer. Och det som inte kan användas i produktionen skickas vidare för att bli biogas.
Sill med anor från 1864
Sill har i århundraden varit en stapelvara och en livsviktig proteinkälla för svenskar och fortfarande används konserveringsmetoder som sill i saltlake, ättiks- och kryddinläggningar. Lysekils anor sträcker sig från 1864 och i generationer har man lagt in delikat sill i Lysekil. Tradition och kvalitet går hand i hand